Важно е да знаеш – кореново лечение

кореново лечение

Важно е да знаеш – кореново лечение

Важно е да знаеш – кореново лечение

Какво означава?
Възпалението на съвкупността от кръвоносни съдове и нерви (възпалението на пулпата) може да е резултат от кариес или травма. При неговото възникване е необходимо да се проведе кореново лечение.
При сериозно възпаление на пулпата има възможност процесът да се разпространи по кореновата система. Това ще доведе до по-сериозни усложнения като абсцес. Абсцесът е опасно за здравето състояние и представлява събиране на гной в определена част от нашето тяло.
Болка и лечение
Кореновото лечение не е съпроводено от болка. То се извършва след поставяне на местна упойка. Целта на лечението е да се премахнат инфекциите от каналите. Те се почистват старателно и се запълват, за да се предотврати инфекцията. Процесът по лечението е трудоемък и отнема по-голям период от време. В повечето случаи посещенията при зъболекаря са между 2 и 3. В първата визита се премахва инфектиралата се пулпа. Каналът на зъба се почиства и се подготвя за следващия етап от лецението със специални инструменти. След това зъбът се запълва с временна вложка и се остава така, докато клиничните симптоми отзвучат. При следващото посещение каналите се запълват за постоянно – ако липсват оплаквания от страна на пациета.
Резултати след проведеното лечение
В миналото са били използвани медикаменти, които в повечето случаи са предизвиквали промяна в цвета на лекувания зъб. Развитието на медицината позволява този проблем да бъде избегнат. И все пак не е невъзможно. В случай че това се случи има лечебни техники, които ще възстановят зъба, така че да изглежда естествен.
Повторно лечение?
Лечението на кореновите канали е изключително успешно. Ако все пак се инфектират, може да се прелекуват. Тези случаи са единични.
Отказ от лечение?
При отказ от лечение зъбът следва да бъде премахнат. Веднъж възпалена, пулпата не може да бъде лекувана. Единственият начин е да се проведе кореново лечение.
Дентална клиника Францови
Екипът на дентална клиника Францови предоставя на своите клиенти професионално лечение на зъбни и орални нарушения, включително кореново лечение. Клиниката притежава висококачествено оборудване и гарантира, че всички манипулации ще се извършат по най-новите методи в денталната медицина. При наличие на зъбна болка се свържете веднага с нас. Свържете се с нас, за да успеем да отстраним навременно и адекватно възникналия проблем. При нужда от спешно дентално лечение, Вие ще бъдете обслужен по най-бързия възможен за нас начин.

Share:

Comments are closed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook