Какво трябва да знаем за парoдонталните заболявания

Какво трябва да знаем за парoдонталните заболявания

Парoдонталните заболявания са сериозна инфекция в меките тъкани и костта, която поддържа зъбите. Те могат да навредят на зъбите, венците и да засегнат цялостното здравословно състояние на човек.
Как се получават?
Парoдонталните заболявания обикновено са в резултат от натрупването на плака, слой от бактерии или частици храна и слюнка, които непрекъснато се образуват върху зъбите. Поддържането на добра орална хигиена не гарантира идеалното почистване на плаката от зъбите. Защо? Плаката се втърдява в зъбен камък, който се премахва единствено чрез професионална техника. От съществено значение е да обърнем внимание на факта, че колкото по-дълго зъбния камък стои в устата, толкова по-големи щети ще причини. Венците трябва да прилягат около зъбите. Тези, които са инфектирани се отдръпват от зъбите и по този начин се премахва протективната бариера, която не позволява отиването на бактериите към други части на тялото.
За здравето на вашите венци
В денталната медицина терминът „джоб“ представлява разстоянието между зъбите и венците. В случай че пародонталния проблем не се лекува, се натрупва плака и зъбен камък, които водят до задълбочаване на джоба. Дълбоките пародонтални джобове често предизвикват възпаление на венците. В най-лошите случаи, те могат да предизвикат и възпаление на костта на челюстите.
Как да се предпазим?
Пародонталните заболявания се влошават постепенно. Добрата орална хигиена и редовните профилактични прегледи са задължителни. За да се определи мястото на проблема в ранен етап, преди изобщо да знаете, че имате проблем е необходима консултация с професионалисти, които да направят обстоен и задълбочен орален преглед. Екипът на дентална клиника Францови ще измери дълбочината на джоба около всеки зъб с професионална, високоефективна и висококачествена техника. След записването на данните от измерванията ще оцени вашето пародонтално здраве.
Как да си запиша час за обстовен преглед?
Можете да се свържете с екипа на дентална клиника Францови, като се обадите на 02/ 889 05 30 или 02/ 978 52 13. Можете да посетите и официалния сайт – https://www.frantsovi.com/ и да попълните формата за контакти в секция „Контакти“.
За спешна и неотложна дентална помощ се обадете на горепосочените телефони. Пациенти със спешни случаи се преглеждат още на същия ден.

Share:

Comments are closed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook